Віцеспікер парламенту Словаччини: До війни доклали руку і українці. РФ “не агресор”, а “захищає свої інтереси”

Лідер ультраправої Словацької народної партії (SNS), яка входить до урядової коаліції, Андрей Данко на питання про те, хто є агресором у повномасштабному вторгненні РФ в Україну в лютому 2022 року, відповів, що Москва “не є агресором”, а “захищає свої інтереси”.

Ба більше, він також заявив, що життя не є чорно-білим. І що до війни в Україні “доклали руку всі, навіть українці, які не змогли розібратися з російською національною меншиною”.

Такі заяви віцеспікера парламенту Словаччинипрозвучали в інтерв’ю словацькому мовнику RTVS, цитує “Європейська правда” 8 березня.

“Росіяни прийшли на цю територію з почуттям допомоги своїй нації”, – наголосив Данко.

Ведучий нагадав віцеголові парламенту Словаччини про порушення Росією міжнародного права, на це той відповів, що міжнародне право порушує також Ізраїль, і риторично спитав, скільки разів міжнародне право порушували США.

“Ставати на бік України – це не вирішення проблеми, оскільки це лише ескалація напруженості… Росія не є агресором, вона захищає свої інтереси”, – вважає Данко.

У словацькі владі не вперше лунають суперечливі заяви стосовно повномасштабної російсько-української війни.

Читайте також:
Орбан: “Захід воюватиме до останнього українського солдата”, треба йти на переговори з РФ
Без згадки про агресора: уряд Угорщини до другої річниці вторгнення закликав Україну та РФ до переговорів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна