Без згадки про агресора: уряд Угорщини до другої річниці вторгнення закликав Україну та РФ до переговорів

Угорський уряд до другої річниці повномасштабного російського вторгнення закликав Україну та Росію до перемир’я, жодного разу не згадавши країну-агресора.

Про це 23 лютого пише “Європейська правда”.

Відповідну заяву було опубліковано 22 лютого. У ній угорський уряд вшановує загиблих внаслідок війни, висловлює співчуття “сотням тисяч” вдів і сирот. А також зазначає, що Будапешт допомагає Києву піклуватися про поранених і “підтримує через найбільшу в своїй історії гуманітарну програму мільйони тих, хто втратив все чи став біженцями”, робить внески в енергетичну безпеку та відбудову України.

“На тверде переконання Угорщини, цей конфлікт не можна вирішити у військовий спосіб. Війна не має розширитись і не можна допустити її ескалації, війна має закінчитись. Угорщина підтримує негайне припинення вогню та мирні переговори і закликає сторони діяти відповідним чином”, – йдеться у заяві уряду Угорщини.

Водночас Будапешт зазначає, що забезпечення суверенітету України – в інтересах Угорщини.

Читайте також:
Орбан: “Захід воюватиме до останнього українського солдата”, треба йти на переговори з РФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна