Держспецзв’язку заблокує мовлення РФ на прикордонних територіях

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації (Держспецзв’язку) України заблокує мовлення теле- і радіоканалів РФ на прикордонних територіях. На ці цілі уряд виділив 152 млн грн із резервного фонду держбюджету.

Про це повідомила пресслужба Держспецзв’язку в четвер, 7 березня.

“Кабінет Міністрів 5 березня 2024 року виділив Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України 152 млн грн із резервного фонду державного бюджету на розбудову системи блокування трансляції програм ворожих теле- і радіоканалів на прикордонних територіях”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що система діятиме в дев’яти областях: Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Вінницькій та Одеській.

“Реалізація проєкту надасть можливість витіснити “рускій мір” з інформаційного простору України. Вплив російської пропаганди на українське населення буде зменшено, а рівень інформаційної безпеки України зросте”, – наголосили в Держспецзв’язку.

Розпорядження уряду №193-р від 5 березня “Про виділення коштів із резервного фонду держбюджету” допоможе виконати рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) від 18 березня 2022 року “Про нейтралізацію загроз інформаційній безпеці держави”, ідеться в повідомленні.

Одним із завдань рішення РНБО є забезпечення сталого функціонування об’єктів цифрового ефірного мовлення та безперебійної трансляції телевізійних каналів у мультиплексах МХ-1, -2, -3, -5.

Читайте також:
ГУР “поклало” сервер спецзв’язку МО РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна