Італія відкличе зі Словаччини систему ППО SAMP/T-Mamba, оскільки вона потрібна в іншому місці, — Фіцо

Італія відкличе зі Словаччини систему протиповітряної оборони SAMP/T-Mamba, оскільки вона потрібна в іншому місці.

Про це заявив прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, повідомляє видання Aktuality з посиланням на відповідне відео, яке Фіцо виклав у соцмережі.

“Я отримав повідомлення від італійського уряду про те, що італійська система ППО, яку нам надали в оренду на рік, буде виведена зі Словаччини, тому що вона потрібна в іншому місці”, — розповів прем’єр Словаччини.

За його словами, без захисту залишаються стратегічні об’єкти, зокрема АЕС.

“Попередній уряд (Словаччини, — “Н”) передав Україні робочу масивну російську систему ППО С-300. Потім у нас тут деякий час були американські системи Patriot, їх теж відкликали, а тепер відкликають й італійці”, — поскаржився Фіцо.

Як зазначає видання, італійська система ППО SAMP/T замінила американську Patriot у Словаччині минулого року. Словаччина ж надала Україні С-300 після широкомасштабного вторгнення РФ у 2022 році.

Читайте також:
Потрібно посилювати український повітряний щит, — Зеленський відреагував на чергову атаку Одеси

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна