Потрібно посилювати український повітряний щит, — Зеленський відреагував на чергову атаку Одеси

Президент України Володимир Зеленський прокоментував чергову атаку Одеси, яку росіяни здійснили в ніч на 2 березня й внаслідок якої зруйновано 18 квартир і загинуло щонайменше двоє людей.

Відповідне звернення президент виклав у Facebook.

“Росія продовжує воювати із цивільними людьми. Нічна атака “шахедів”: Харків, Одеса, міста Сумщини. Один із ворожих дронів влучив у житловий будинок в Одесі. Зруйновано 18 квартир. Наразі відомо про двох загиблих, ще вісім людей постраждали, серед яких дитина. Мої співчуття родинам і близьким загиблих. Пошуково-рятувальна операція триває в безперервному режимі. Всі служби на місці. Людям надається вся необхідна допомога. Дякую кожному, хто залучений!”, — зазначив він.

Водночас Зеленський наголосив, що для захисту Україні потрібно більше систем протиповітряної оборони.

“Нам потрібно більше ППО від партнерів. Потрібно посилювати український повітряний щит, щоб додати захисту нашим людям від російського терору. Більше систем ППО, більше ракет для ППО — це те, що зберігає життя”, — підкреслив політик.

Читайте також:
В Одесі російських “шахед” обвалив частину дев’ятиповерхівки: уже відомо про двох загиблих, під завалами досі шукають людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна