В Одесі російський “шахед” обвалив частину дев’ятиповерхівки: уже відомо про двох загиблих, під завалами досі шукають людей

У ніч на 2 березня росіяни здійснили чергову терористичну атаку дронами-камікадзе типу “Shahed-131/136” по Одеській області. Внаслідок влучання ворожого дрона у дев’ятиповерхівку, частина будівлі обвалилася, уже відомо про двох загиблих.

Як повідомили в Силах оборони півдня України, 8 ударних безпілотників ворог спрямував з акваторії Чорного моря. Протягом години підрозділи ППО в інтенсивному режимі відбивали цю атаку. 7 цілей було знищено. Один з дронів під час маневрів серед житлових кварталів Одеси влучив у дев’ятиповерховий будинок спального району. Частина під’їзду з 18 квартир зруйнована.

Як повідомили в ГУ ДСНС України в Одеській області, станом на 07:00 з-під завалів врятовано 7 постраждалих осіб, виявлено тіла двох загиблих. Проводяться роботи по розбору завалів та пошуку людей. На місці працюють психологи. До пошуків залучені кінологи. Розгорнуто пункт обігріву. Від ДСНС залучено 20 одиниць техніки та 91 рятувальник, роботи проводяться спільно зі службами взаємодії.

Згодом голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що з-під завалів вдалося врятувати ще одну людину. У момент влучання ворожого дрону чоловік, попередньо, перебував у підвалі. Він у свідомості, нині його оглядають медики.

За словами Кіпера, шестеро постраждалих дорослих, попередньо, у стані середньої тяжкості. Травми, зокрема, отримала 26-річна вагітна жінка. Також садна ніжки отримав трирічний малюк, зараз він перебуває під наглядом лікарів.

Як повідомили в Одеській обласній прокуратурі, безвісти зниклими вважаться 6 жителів будинку.

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Читайте також:
Повітряні сили збили 14 російських “шахедів” і винищувач Су-34

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна