Повітряні сили збили 14 російських “шахедів” і винищувач Су-34

У ніч на 2 березня російські окупанти атакували Україну трьома керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-35 і 17 ударними безпілотниками типу Shahed.

Про це в суботу, 2 березня, повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Ракети запускали з тимчасово окупованих територій Херсонської і Донецької облостей, а “шахеди” — з Приморсько-Ахтарська (РФ) і Балаклеї (Крим).

До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України.

У результаті бойової роботи протиповітряною обороною знищено 14 “шахедів” у межах Одеської, Миколаївської, Запорізької, Харківської, Сумської, Дніпропетровської областей.

На жаль, внаслідок влучань та падіння уламків на Одещині та Харківщині є загиблі та постраждалі.

Як повідомили в Силах оборони півдня, 8 ударних безпілотників ворог спрямував з акваторії Чорного моря на Одещину, 7 з яких знищила ППО.

Як повідомили в повітряному командуванні “Схід”, у зоні їхньої відповідальності знищено 2 керовані авіаційні ракети Х-59 та 6 БпЛА “Shahed-136/131”. Близько опівночі захисники неба збили 2 КАР в Криворізькому районі Дніпропетровської області. По 2 БпЛА знищено в Запорізькій та Харківській областях, по 1 — в Новомосковському районі Дніпропетровської області та на Сумщині.

Також у п’ятницю, 1 березня, близько 09:00, на східному напрямку знищено ворожий винищувач-бомбардувальних Су-34, який намагався завдати удару по наших позиціях керованими авіабомбами.

Читайте також:
Загін патрульної поліції разом із 63 омбр знищили дроном розхвалений росіянами танк “Прорив”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна