Захід не повинен виключати відправку військ в Україну, – прем’єрка Естонії

Прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас заявила, що західні лідери не повинні виключати можливість відправки сухопутних військ в Україну.

Свою позицію вона висловила через кілька днів після того, як президент Франції Емманюель Макрон, натякнувши на таку можливість, викликав негативну реакцію з боку урядів країн-союзниць, лідери яких поспішили запевнити, що не будуть відправляти війська.

Про це 29 лютого пише Politico.

Світові лідери мають обговорити всі можливості за зачиненими дверима, зокрема те, що ще можна зробити, щоб допомогти Україні, наголосила прем’єрка Естонія.

“Я думаю, що це також сигнали, які ми надсилаємо Росії, що ми не виключаємо різних речей. Тому що всі країни зрозуміли, що ми повинні зробити все, щоб Україна виграла, а Росія програла цю війну”, – сказала Каллас.

Контекст

Як писала “Новинарня“,  26 лютого в Парижі за ініціативи президента Франції Емманюеля Макрона зібралися близько двадцяти глав держав і урядів, переважно європейських. В Єлисейському палаці  метою переговорів назвали “мобілізацію і вивчення всіх засобів ефективної підтримки України”.

На цій зустрічі була присутня переважна більшість європейських лідерів, зокрема, канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент Польщі Анджей Дуда, а також прем’єр-міністри близько 15 країн ЄС. Крім того, у зустрічі взяли участь представники США та Канади і глава британської дипломатії Девід Кемерон.

Президент Франції Емманюель Макрон після цієї конференції заявив, що союзники України створять коаліцію для постачання Києву ракет середньої та великої дальності. Крім того, лідер Франції допустив відправку західних військ до України в майбутньому. Однак зауважив, що нині згоди з цього питання немає, але виключати цього не можна.

Водночас президент Польщі Анджей Дуда заявив, що серед союзників Києва немає згоди про відправлення військ в Україну, що раніше допустив президент Франції Емманюель Макрон.

“Думки тут різняться, але таких рішень немає”, – сказав Дуда, зауваживши, що навколо цього питання на зустрічі точилася найгарячіша дискусія.

Згодом генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на тлі повідомлень, що лунають від західних політиків, заявив, що Альянс не планує надсилати війська в Україну.

Читайте також:
РФ може напасти на країни НАТО за кілька років. Маємо бути готові, – Макрон на саміті в Парижі на підтримку України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна