ЗСУ знову вдарили по полігону армії РФ, цього разу — під Подо-Калинівкою на Херсонщині. Щонайменше 60 загиблих окупантів. ВІДЕО

Сили оборони завдали удару по полігону російських військ поблизу Подо-Калинівки на тимчасово окупованому лівому березі Херсонської області.

Про це пізно ввечері 21 лютого повідомив DeepState, оприлюднивши кадри удару.

“Просто вогняна робота наших артилеристів по скупченню ворога біля Подо-Калинівки. Згідно з даними, які публікуються в мережі, під удар потрапили кацапські 328 ДШП, 810 ОБрМП та 81 САП. Виглядає як утилізація тарганів, яких ніяк не можна вивести”, — йдеться в повідомленні.

“>

Сили оборони півдня також поширили відповідне відео удару, зазначивши: “Кажуть, керівництво угруповання російських окупаційних військ “Днєпр” приїхало на полігон подивитися, як “зачищатимуть” Кринки… бо Шойгу розповідав, а не показував. Долучилися до феєричного шоу. Ми ж попереджали: горіти вам в пекельному вогні… Сказано – зроблено”.

Зранку 22 лютого удар ЗСУ по полігону російських військ на лівому березі Херсонській області підтвердила і речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в марафоні “Суспільне. Спротив“.

“На полігоні відбувалось тренування штурмових груп, які якраз хотіли “зачищати” Кринки, але зустрілися вони з нашою контрбатарейною боротьбою. Вони не витримали цього натиску. Щонайменше близько 60 російських військових там полягло. Загальна втрата за минулу добу в нашій зоні відповідальності складає 133 російських окупанти”, — сказала вона.

Варто зазначити, що Подо-Калинівка знаходиться за приблизно 40 км від населеного пункту Кринки, де українські війська утримують плацдарм.

Перед цим

Напередодні міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив про нібито “зачистку плацдарму” у районі Кринок (населений пункт на Лівобережжі Херсонщини). Крім того, в інтерв’ю пропагандистському виданню ТАСС він “уточнив”, що на березі Кринок уже стоять пости російських військ.

Він також встиг відзначити “внесок у звільнення Кринок” російських десантників, 810-ї бригади морської піхоти, 45-ї бригади спецназу ВДВ, сил спеціальних операцій та авіації.

В ОК “Південь” спростували цю інформацію, наголосивши, що “російські окупаційні війська, не маючи успіху в штурмових діях на лівобережній Херсонщині, вдалися до маніпуляцій і фальсифікації фактів”.

“Здійснивши протягом дня єдину спробу штурму, через суттєві втрати окупанти відійшли на заздалегідь підготовлені пропагандистські позиції, з яких фальшиво звітують про знищення плацдарму, не маючи змоги виконати поставлене командуванням завдання”, – іронізували в ОК “Південь”.

Водночас заяву глави міноборони РФ висміяли навіть деякі російські воєнкори та військові, які зауважили, що в Кринках “нічого не змінилося” і плацдарм ЗСУ там “яким був, таким і залишився”.

Удар по полігону росіян на Донеччині

20 лютого з’явилась інформація, що ЗСУ з HIMARS завдали удару по полігону російських війську районі Волновахи Донецької області. Загинули щонайменше 60 осіб, за різними оцінками.

Зазначається, що в цей момент на полігоні на шикуванні перебували військовослужбовці 36-ї гвардійської мотострілецької  бригади (військова частина 06705) із Забайкальського краю РФ

У момент удару військовослужбовці були вишикувані на полігоні та чекали на прибуття 29-ї армії Східного військового округу, генерал-майора Олега Моїсеєва.

Фото: російський Telegram-канал “ASTRA”

Читайте також:
“Судний день”: у РФ говорять про удар HIMARS ЗСУ по полігону під Іловайськом – загинули 24 російські оператори FPV-дронів

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна