“Судний день”: у РФ говорять про удар HIMARS ЗСУ по полігону під Іловайськом – загинули 24 російські оператори FPV-дронів

Російські пропагандисти та Telegram-канали пишуть про обстріл Збройних сил України з РСЗВ HIMARS 24 січня по військовому полігону російських військ під Іловайськом на окупованій території Донецької області. Ударом було знищено операторів БПЛА з так званого “батальйону Судоплатова”, які проходили там навчання.

За даними російського пабліка ВЧК-ОГПУ, внаслідок удару по військовому полігону “Східний” під Іловайськом загинули 24 російські окупанти, ще троє отримали поранення.

“24 січня на території військової частини № 78528, що неподалік села Покровка, проходили заняття з навчання військовослужбовців поводженню з БПЛА. Своєрідний іспит. Їх привезли двома автобусами. Після “іспиту” військовослужбовці зібралися біля припаркованих уазиків, мікроавтобусів тощо. О 14.40 по скупченню військових і машин вдарив снаряд реактивної системи Himars. У ході удару миттєво загинули 22 військовослужбовці. Їх одразу виявили. А тіла ще двох знайшли пізніше. Трьох військовослужбовців РФ з мінвибуховими пораненнями було госпіталізовано. Крім того, в ході удару було зруйновано два УАЗ “Патріот”, УАЗ-452 (“буханка”) та “Форд Транзит”. На них збиралися вивозити учасників програми навчання роботі з БПЛА”, – стверджує російський паблік.

Російський воєнкор Романов повідомив, що проєкт росіян називався “Судний день”.

“Удар виявився можливим з наступної причини:Начальник курсів прокту “Судний день” (“Судоплат”) з позивним Со****н розіслав без будь-якої перевірки через бот незнайомим людям координати, куди приїжджати на підготовку. Прилетіли “Хімарси”. Є загиблі. Зараз керівництво проєкту “Судоплат”  намагається зам’яти ситуацію і призначити крайніх із загиблих. І ця ситуація не унікальна”, – написав він.

Удар з HIMARS та його наслідки підтвердила також російська пропагандистка Анастасія Кашеварова.

У цій трагедії якраз немає винних. Судноплатовці мають сотні груп, різні полігони. І хто на фронті знає, що секрет місця дислокації може злити будь-хто. І місцеві можуть, і не місцеві, і телефонами, і розвідка добре працює у ЗСУ. І до Бєлгорода ракети дістають. Це війна. Є дебілізм, коли збирають концерт та заганяють купу людей. А є те, що ти не в змозі контролювати”, – написала вона.

Читайте також:
ССО на південному напрямку з HIMARS спалили ворожий ЗРК “Стріла-10”. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна