ЗСУ з HIMARS вдарили по шикуванню військових РФ під Волновахою. Щонайменше 60 загиблих, – російська BBC

Російська служба BBC стверджує, що нібито Збройні сили України вдень 20 лютого завдали удару по шикуванню російських мотострільців в тимчасово окупованій частині Донеччини, поки вони чекали на командувача. Загинули щонайменше 60 осіб.

Про це видання написало вночі 21 лютого, посилаючись на джерела, знайомі з ситуацією.

Як стверджують джерела, українські військові, ймовірно, завдали удару двома ракетами з РСЗВ HIMARS по полігону біля села Трудівське у Волноваському районі Донецької області.

“У цей момент на полігоні на шикуванні перебували військовослужбовці 36-ї гвардійської мотострілецької бригади (військова частина 06705), постійним місцем дислокації якої є місто Борзя Забайкальського краю.

У момент удару військовослужбовці 4, 5 і 6-ї роти цієї бригади були вишикувані на полігоні й очікували на прибуття командувача 29-ї армії Східного військового округу, генерал-майора Олега Моїсеєва”, – йдеться в повідомленні.

Фото: російський Telegram-канал “ASTRA”

Російський військовий, який вижив, на відео, яке є в розпорядженні BBC, розповів про інцидент так: “Вишикували в чистому полі командири”.

Російська служба ВВС пише, що загалом має в розпорядженні понад 10 фотографій і відеозаписів із полігону, зроблених одразу після удару, – на них зафіксовано десятки загиблих. Але, зазначає, що не публікуватиме ці матеріали з етичних міркувань.

“Загалом, за різними оцінками, у тому числі самих військовослужбовців 36-ї бригади, внаслідок удару могли загинути щонайменше 60 людей”, – стверджує видання.

Перед цим

Під вечір 20 лютого в соцмережах з’явилася інформація про те, що по військовому полігону російських військ у селі Трудівське Волноваського району Донецької області було завдано ракетного удару, унаслідок якого ліквідовано десятки окупантів. Попередньо повідомлялося про 65 трупів.

Про цей інцидент повідомляли низка російських пабліків та “воєнкорів”, з посиланням на яких про цю подію написав і український блогер та журналіст Денис Казанський.

“Сьогодні близько 9 ранку на полігоні в окупованому селі Трудівське під Волновахою російських військовослужбовців 29-го армійського корпусу вишикували для зустрічі командира корпусу Олега Моісеєва. Замість Моісеєва прилетів “Хаймарс”, – іронізовано написав Казанський.

Відомо, що приліт стався вранці 20 лютого, коли на об’єкті відбувалися навчання військовослужбовців.

“Удар по військовому полігону. Сьогодні, 20.02.2024, близько 09:00 було завдано ракетного удару по військовому полігону, розташованому в н.п. Трудівське, Волноваський район, Донецька область”, – йдеться у повідомленні одного з пабліків.

За версією ще одного пабліка, ракетний обстріл припав на момент, коли на полігоні відбувалося шикування 39-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади (в/ч 35390, Південно-Сахалінськ).

Зазначалося, що, імовірно, удару було завдано трьома ракетами РСЗВ Himars.

Читайте також:
“Судний день”: у РФ говорять про удар HIMARS ЗСУ по полігону під Іловайськом – загинули 24 російські оператори FPV-дронів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна