В ОК “Південь” спростували заяву Шойгу, який похвалився Путіну нібито захопленням плацдарму на лівому березі Херсонщини

В Силах оборони Півдня спростували заяву міністра оборони РФ Сергія Шойгу про те, нібито російські війська “зачистили” плацдарм на лівому березі Дніпра в Херсонській області.

Відповідну заяву поширено пізно ввечері 20 лютого на офіційній сторінці Оперативного командування “Південь”.

“Російські окупаційні війська, не маючи успіху в штурмових діях на лівобережній Херсонщині, вдалися до маніпуляцій і фальсифікації фактів.

Військово-політичне керівництво країни агресора заявило про зачищення плацдарму на лівому березі Дніпра.
Офіційно повідомляємо, що дана інформація не відповідає дійсності“, – наголошується в заяві.

У командуванні запевнили, що Сили оборони півдня України продовжують утримувати зайняті позиції, завдаючи значних втрат ворогу.

“Здійснивши протягом дня єдину спробу штурму, через суттєві втрати окупанти відійшли на заздалегідь підготовлені пропагандистські позиції, з яких фальшиво звітують про знищення плацдарму, не маючи змоги виконати поставлене командуванням завдання”, – іронізують в ОК “Південь”.

Раніше 20 лютого міністр оборони РФ Сергій Шойгу в доповіді президенту держави-агресора Володимиру Путіну заявив, що Кринки (населений пункт на Лівобережжі Херсонщини) вже “зачищені”.

Пізніше в інтерв’ю пропагандистському виданню ТАСС Шойгу “уточнив”, що на березі Кринок уже стоять пости російських військ.

Він також встиг відзначити “внесок у звільнення Кринок” російських десантників, 810-ї бригади морської піхоти, 45-ї бригади спецназу ВДВ, сил спеціальних операцій та авіації.

Водночас заяву глави міноборони висміяли навіть деякі російські воєнкори та військові, які зауважили, що в Кринках “нічого не змінилося” і плацдарм ЗСУ там “яким був, таким і залишився”.

Читайте також:
Путін заявив про “шістьох поранених” на плацдармі в Кринках: у ВМСУ показали справжні втрати окупантів. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.