В Україні запустили курси з удосконалення державної мови для військовослужбовців

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь разом із проєктом “Єдині” заснували перші в Україні курси з удосконалення державної мови для військовослужбовців.

Про це повідомила пресслужба омбудсмена у середу, 21 лютого.

“Перше практичне заняття відбулося сьогодні, на Міжнародний день рідної мови, в 150-му навчальному центрі командування Сил територіальної оборони ЗСУ. Його провів Олександр Черкас, учитель Київського військового ліцею імені Івана Богуна, фіналіст Global Teacher Prize Ukrainе, аспірант Київського національного лінгвістичного університету, тренер і модератор розмовних клубів проєкту “Єдині”, – йдеться в повідомленні пресслужби мовного омбудсмена.

За словами Кременя, такі ініціативи буде втілено в усіх куточках держави, адже розбудова мережі таких мовних курсів, застосування української в усіх сферах суспільного життя, особистий приклад поваги до основ національної безпеки та оборони – запорука перемоги.

Читайте також:
“Англійська мова стає бойовим інструментом”. Військові США хочуть покращити підготовку морпіхів ЗСУ: що планується

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна