СБУ вирахувала спецпризначенця ГРУ, який захоплював Кінбурнську косу в 2022 році

Служба безпеки України повідомила про підозру спецпризначенцю ГРУ, який під прикриттям «добровольця» захоплював Кінбурнську косу у 2022 році. Це уродженець російського міста Кемерово Євген Делі.

Про це у вівторок, 20 лютого, повідомили в пресцентрі СБУ.

За наявною інформацією, до початку повномасштабного вторгнення РФ він проходив службу у 10-й окремій бригаді спецпризначення головного управління генштабу збройних сил РФ, відомого як ГРУ.

“Після 24 лютого 2022 року він діяв під прикриттям командира артилерійського підрозділу «добровольчого штурмового корпусу», який брав участь у захопленні Кінбурнського півострова.

Перебуваючи на території тимчасово захопленої громади, він відповідав за придушення руху опору в регіоні і організовував масові репресії проти місцевих жителів. Задокументовано, що у серпні 2022 року фігурант разом з підлеглими приїхав до будинку місцевого мешканця. У подвір’ї рашисти схопили чоловіка, зв’язали його і кинули у вантажівку.Потім потерпілого привезли до російської катівні, де щонайменше 6 днів били, гасили на його тілі недопалки та погрожували вбивством”, – йдеться в повідомленні.

У такий спосіб окупанти намагались «вибити» з нього підтвердження співпраці з воїнами Сил оборони.

Не отримавши «зізнань», чоловіка з множинними забоями, травмами хребта і внутрішніх органів вивезли і викинули ледь притомного поблизу окупованого на той час Херсона, переповідає пресцентр ОПУ.

Також за наказом Делі загарбники викрали мешканку селища Покровське і протягом доби тримали її прикованою до стільця в одному із захоплених будинків.

Потім потерпілу в багажнику авто вивезли до катівні на тимчасово окупованій частині Херсонщини, де протягом 3-х днів тримали без їжі та води.

Попри жорстокі тортури, рашисти не почули від жінки жодних «зізнань» і після цього викинули її на відкритій місцевості півострова.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили Делі про підозру за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).
Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за вчинені воєнні злочини. Зловмисника повністю ідентифіковано, у подальшому його буде знайдено і покарано.

Читайте також:
Росіяни знищують Кінбурнський півострів: від пожеж постраждали 4 млн дерев

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна