“Вампір” під Авдіївкою. Як працює реактивна артилерія 110 ОМБр. ВІДЕО

Лютий 2024. Донецька область. Авдіївський напрямок – найпекельніший на лінії фронту. Росіяни продовжують тиснути. На десятки кілометрів тут стоїть канонада. Як ворожа, так і наша артилерія працює цілодобово. Намагаючись вибити наші тили, росіяни буквально рівняють навколишні з Авдіївкою села із землею артилерією, КАБами й ракетами.

Одну з ділянок Авдіївського фронту уже другий рік тримає 110-та окрема механізована бригада ЗСУ імені генерал-хорунжого Марка Безручка. Аби не дати ворогові просунутись, артилеристи 110 ОМБр працюють з максимальною віддачею.

У хлопців на озброєнні є чеські РСЗВ “Вампір”.

RM-70 Vampire – це покращений варіант радянської БМ-21 “Град” на базі броньованої чеської “Татри”, допомога Чеської Республіки.

Відбивати атаки росіян артилеристи могли б результативніше, якби не перевага росіян у дронах та снарядах. Ледве поблизу вогневих з’являється ворожий дрон-коригувальник, бойова машина одразу згортає роботу і виїжджає в укриття, щоб зберегти розрахунок та власне машину.
Боєкомплекту до “Вампірів” теж не вистачає…

Про все це – у відеосюжетіНовинарні” з Авдіївського напрямку:

Читайте також:
Чехія знайшла 800 тисяч снарядів для України й може переправити їх за кілька тижнів, але є умова

110-та ОМБр показала відео одного з найбільших штурмів Авдіївки


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.