Чехія знайшла 800 тисяч снарядів для України й може переправити їх за кілька тижнів, але є умова

Чехія знайшла креативний спосіб дістати 800 тисяч снарядів для України, але потребує фінансування для цього.

Про це заявив президент Чехії Петер Павел у Мюнхені на “Українському ланчі”, організованому Фондом Пінчука, повідомляє кореспондент “Європейської правди”.

“Нам треба підтримувати Україну у постачанні боєприпасів з усіх можливих джерел. Нам треба бути такими ж інновативними і гнучкими, як українські солдати, і шукати військове обладнання усюди”, — наголосив він.

За його словами, Чехія “шукає військове постачання по світу, а потім працює з партнерами по НАТО”, зокрема Данією, Нідерландами та Канадою, які забезпечили ресурси для того, щоби постачати військове обладнання до Чехії. Після цього Чехія “швидко переправляє таке обладнання в Україну”.

Петер Павел підкреслив, що Чехія досягла успіху в пошуку й знайшла 800 тисяч снарядів, які зможе переправити в Україну за кілька тижнів у разі наявності фінансування.

“Наразі ми знайшли пів мільйона снарядів калібру 155 мм, і ще 300 тисяч снарядів калібру 122 мм, які ми зможемо переправити (в Україну) за кілька тижнів, якщо знайдемо фінансування на це. Ми звернемося за цією допомогою до партнерів в США, Німеччині, Швеції тощо”, — зазначив він.

Читайте також:
Чехія готує 20 пілотів цивільної авіації для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна