ЗСУ відходять з позиції “Зеніт” на південно-східній околиці Авдіївки, – Тарнавський

Командування ухвалило рішення відвести Сили оборони з позиції «Зеніт» на південно-східній околиці Авдіївки. Це зробили задля збереження особового складу та покращення оперативної обстановки.

Про це повідомив командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський у п’ятницю, 16 лютого.

«Ми тримали цю позицію стільки, скільки це давало можливість ефективно стримувати та знищувати ворога», — наголосив командувач.

За словами Тарнавського, тактично зайняття цих позицій не надає ворогу стратегічної переваги та не змінює ситуацію в межах Авдіївської оборонної операції.

Він нагадав, що наразі триває перегрупування військ, поповнення припасів та облаштування підрозділів на нових позиціях. Відбувається планове посилення підрозділів.

Ситуація на Авдіївському напрямку станом на 15 лютого

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександр Тарнавський заявляв, що станом на 23:00 15 лютого ситуація в Авдіївці залишається складною, але контрольованою. За його словами, у межах міста точаться запеклі бої, українські війська застосовують усі наявні сили та засоби для стримування ворога.

Тарнавський повідомив, що згідно з ухваленим рішенням, відбувається планове підсилення підрозділів та здійснюється маневр військами на загрозливих напрямках. Крім того, виділений додатковий ресурс боєприпасів та інших засобів ураження”, – зазначив Тарнавський.

Ввечері 15 лютого начальник відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ “Таврія” Дмитро Лиховій заявив, що Авдіївка не перебуває в оточенні.  Хоча, за його словами, постачання та евакуація ускладнені, Збройні сили використовують завчасно підготовлену запасну логістичну артерію.

Місто Авдіївка Донецької області на мапі DeepState станом на 15:02 четверга 15 лютого

Як писала “Новинарня“, 15 лютого 3-тя окрема штурмова бригада підтвердила, що була терміново передислокована для посилення українських військ у районі Авдіївки.

Читайте також:
В Авдіївці запеклі бої, на загрозливих напрямках здійснюється маневр військами, — Тарнавський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна