Авдіївка – не в оточенні, ЗСУ використовують завчасно підготовлену логістичну артерію, – Лиховій

Авдіївка це Україна

Авдіївка Донецької області не перебуває в оточенні. Збройні сили використовують завчасно підготовлену запасну логістичну артерію.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” ввечері 15 лютого повідомив начальник відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ “Таврія” Дмитро Лиховій. Його цитує “Укрінформ”.

“Хоча постачання, евакуація ускладнені, але задіяно запасну логістичну артерію, яка була підготовлена заздалегідь. Звідси головний висновок – Авдіївка не перебуває в оточенні, хоча можливо про це може трубити російська пропаганда“, – ідеться дослівно в повідомленні речника.

Лиховій наголосив, що на Авдіївському напрямку українські війська продовжують ведення оборонної операції, додавши, що розголошувати інформацію про пересування лінії бойового зіткнення з питань безпеки не варто.

За словами речника, застосування окупантами малих штурмових груп зросло кількісно. В рази зросла і кількість ворожих авіаударів.

Лиховій зауважив, що початку лютого було кілька днів, коли росіяни взагалі не завдавали авіаційних ударів в ОСУВ “Таврія”. Водночас, за словами офіцера, “в останні кілька днів таке враження, що вся його активність бойової авіації, бомбардувальників зосереджена не просто на “Таврії”, а взагалі на Авдіївському напрямку. Було більше 70 авіаударів за добу, вчора було 43 – це теж дуже багато. Це в рази більше від середньостатистичних показників”.

Речник пояснив, що співвідношення в небі не дозволяє вражати російські літаки, тому що вони діють на значній відстані від лінії бойового зіткнення, задіюють керовані авіабомби, які завдають значної шкоди і перетворюють Авдіївку на другу Мар’їнку, на другий Бахмут.

“Залишаються купи щебню від будинків, руїни, які неможливо утримувати захисникам і захисницям”, – наголосив Лиховій.

Місто Авдіївка Донецької області на мапі DeepState станом на 15:02 четверга 15 лютого

Речник ОСУВ “Таврія” також прокоментував ситуацію на Запорізькому напрямку. За його словами,  ситуація там суттєво відрізняється через велику протяжність цієї ділянки фронту.

“На Запорізькому напрямку обстановка залишається стабільною. Там справді угруповання росіян сконцентровано значне і в принципі співмірне з авдіївським. Але потрібно враховувати, що, якщо Авдіївка – це вузька смуга, це міська забудова, буквально там кілька метрів, і 50 тисяч або більше росіян, які туди ломляться. Тоді як Запорізький напрямок починається ще практично від межі з Донецькою областю і йде аж до Дніпропетровської області”, – зазначив він, додавши, що таким чином російський контингент розтягнутий на велику протяжність фронту.

Лиховій запевнив, що загрози Запоріжжю немає, там ситуація стабільна.

Як писала “Новинарня“, 15 лютого 3-тя окрема штурмова бригада підтвердила, що була терміново передислокована для посилення українських військ у районі Авдіївки 

Читайте також:
Авдіївка: задіяна запасна логістична артерія, підготовлена завчасно
Авдіївка: за добу ЗСУ відбили 34 ворожі атаки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна