Авдіївка: задіяна запасна логістична артерія, підготовлена завчасно

Постачання та евакуація з Авдіївки на Донеччині наразі ускладнені, вже задіяна запасна логістична артерія, підготовлена завчасно.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” у четвер, 15 лютого, повідомив начальник відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ “Таврія” Дмитро Лиховій.

“В Авдіївці відбувається маневр подекуди відходу нашими підрозділами на більш вигідні позиції. Ключове повідомлення щодо цього – постачання в Авдіївку та евакуація звідти ускладнені. Але задіяна запасна логістична артерія, підготовлена завчасно”, – сказав речник, його цитує “Укрінформ”.

Він пояснив, що на цьому напрямку ворог має значну перевагу в особовому складі, авіаційній компоненті, працюють літаки, не заходячи в зону ураження, працюють КАБами, є перевага по снарядах.

«Тобто є фізичні рамки – планка, вище якої не стрибнеш за всього бажання. Щодо особового складу, то ворог посилив сили, він суне в міську забудову, там зараз відбуваються бої, розміри штурмових груп ворога зростають. До них підключаються танки і бронетехніка. Там величезна армада одночасно задіяна проти наших частин, які героїчно тримають оборону Авдіївки», – сказав він.

Речник підкреслив, що на відміну від росіян «ми воюємо не м’ясом, задіюємо і маневр, а коли ситуація стає найскладнішою, ухвалюються рішення про нові оборонні рубежі».

Лиховій додав, що загалом за минулу добу в ОСУВ “Таврія” ворог завдав 43 авіаудари, провів 64 бойових зіткнення. Здійснив 1080 артобстрілів. Загальні втрати ворога за 14 лютого склали 526 осіб. Було знищено та пошкоджено 55 одиниць техніки та 5 важливих об’єктів противника – три райони зосередження особового складу та 2 пункти управляння БПЛА.

Як писала “Новинарня“, 15 лютого 3-тя окрема штурмова бригада підтвердила, що була терміново передислокована для посилення українських військ у районі Авдіївки 

Ситуація з Авдіївкою наразі виглядає так (дані DeepState станом на 11:00 четверга 15 лютого): 

Читайте також:
Авдіївка: за добу ЗСУ відбили 34 ворожі атаки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна