Під час відходу зі зруйнованих позицій в районі Авдіївки військові ЗСУ потрапили в полон

Під час відходу на нові позиції в районі Авдіївки кілька наших військових потрапили в полон.

Про це увечері в п’ятницю, 16 лютого, близько 22:00, повідомив командувач ОСУВ “Таврія” бригадний генерал Олександр Тарнавський.

З його слів, зі зруйнованих позицій в районі Авдіївки українські воїни виходять маневром і закріплюються на нових рубежах оборони.




“Підкреслюю, пріоритет – збереження життя наших бійців. Тому в разі потреби вони відходять на нові позиції. На превеликий жаль, під час одного з таких виходів декілька наших бійців потрапили в полон. Будемо боротися за звільнення кожного побратима”, – повідомив офіцер.

Він додав, що евакуація поранених ускладнена безперервними обстрілами, але здійснюється.

Читайте також:
ЗСУ відходять з позиції “Зеніт” на південно-східній околиці Авдіївки, – Тарнавський

Ситуація на Авдіївському напрямку станом на 15 лютого

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександр Тарнавський заявляв, що станом на 23:00 15 лютого ситуація в Авдіївці залишається складною, але контрольованою. За його словами, у межах міста точаться запеклі бої, українські війська застосовують усі наявні сили та засоби для стримування ворога.

Тарнавський повідомив, що згідно з ухваленим рішенням, відбувається планове підсилення підрозділів та здійснюється маневр військами на загрозливих напрямках. Крім того, виділений додатковий ресурс боєприпасів та інших засобів ураження”, – зазначив Тарнавський.

Ввечері 15 лютого начальник відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ “Таврія” Дмитро Лиховій заявив, що Авдіївка не перебуває в оточенні.  Хоча, за його словами, постачання та евакуація ускладнені, Збройні сили використовують завчасно підготовлену запасну логістичну артерію.

Місто Авдіївка Донецької області на мапі DeepState станом на 15:02 четверга 15 лютого

Як писала “Новинарня“, 15 лютого 3-тя окрема штурмова бригада підтвердила, що була терміново передислокована для посилення українських військ у районі Авдіївки.

Читайте також:
В Авдіївці запеклі бої, на загрозливих напрямках здійснюється маневр військами, — Тарнавський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна