ЗСУ вдалося повернути деякі позиції біля Кремінної, – ISW

Збройним силам України вдалося повернути собі деякі тактичні позиції приблизно у районі на захід від Кремінної та дещо просунутися біля села Побєда на південний захід від Донецька. Натомість окупанти теж мають підтверджені просування біля Куп’янська і Кремінної.

Про це йдеться у новому зведенні Інституту вивчення війни.

Аналітики ISW відзначають, що Збройні сили України мають підтверджені просування поблизу Кремінної, Донецька та в Запорізькій області, тоді як окупанти також дещо просунулися поблизу Куп’янська і Кремінної.

Зокрема на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна підтверджених результатів нещодавно досягли як українські сили, так і російські війська. Геолоковані кадри, опубліковані 12 лютого, свідчать, що війська РФ незначною мірою просунулися на північний захід від району біля Синьківки та озера Лиман (на північний схід від Куп’янська). Додаткові геолоковані кадри, опубліковані 12 лютого, фіксують незначне просування окупаційних сил на схід від Тернів (західніше Кремінної) і їхню присутність у межах двох кілометрів від околиць села Терни.

При цьому геолоковані кадри, опубліковані 11 лютого, свідчать, що українські сили повернули собі деякі тактичні позиції приблизно за три кілометри на схід від Ямполівки (на захід від Кремінної).

Українські та російські джерела повідомляли про продовження позиційних боїв:

  • на північний схід від Куп’янська поблизу Іванівки, Синьківки та озера Лиман;
  • на південний схід від Куп’янська поблизу Табаївки і Тимківки;
  • на захід від Кремінної біля Тернів і Ямполівки;
  • на південний захід від Кремінної біля Діброви;
  • на південь від Кремінної біля Білогорівки.

Один з російських «воєнкорів» стверджував, що окупанти нібито витіснили сили ЗСУ з деяких позицій у західній Білогорівці, хоча ISW не знайшов візуальних доказів цього твердження.

У Запорізькій області Збройні сили України мають підтверджені наступальні зусилля на тлі позиційних боїв у цьому районі. Геолоковані кадри, опубліковані 12 лютого, свідчать, що українські війська просунулися на захід від П’ятихаток (28 км на північний захід від Роботиного) біля Кам’янського (хоча це просування, ймовірно, не було нещодавнім, зауважують в ISW). Водночас російський «воєнкор» стверджував, що окупанти нібито просунулися поблизу Новопрокопівки (на південь від Роботиного), але ISW не знайшов візуального підтвердження цих заяв. Український Генштаб заявив про безуспішні атаки російських військ поблизу Роботиного та Новопокровки (на північний схід від Роботиного).

У Запорізькій області Збройні сили України мають підтверджені наступальні зусилля на тлі позиційних боїв у цьому районі. Геолоковані кадри, опубліковані 12 лютого, свідчать, що українські війська просунулися на захід від П’ятихаток (28 км на північний захід від Роботиного) біля Кам’янського (хоча це просування, ймовірно, не було нещодавнім, зауважують в ISW).

Водночас російський «воєнкор» стверджував, що окупанти нібито просунулися поблизу Новопрокопівки (на південь від Роботиного), але ISW не знайшов візуального підтвердження цих заяв. Український Генштаб заявив про безуспішні атаки російських військ поблизу Роботиного та Новопокровки (на північний схід від Роботиного).

Читайте також:
Росіяни розстріляли українську сім’ю в окупованій Кремінній, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна