“Хрест Да Вінчі”: 1 ОШБ презентував почесну відзнаку на честь полеглого командира Дмитра Коцюбайла

Перший окремий штурмовий батальйон “Да Вінчі” презентував почесну відзнаку на честь легендарного командира підрозділу – Героя України Дмитра Коцюбайла. Нагрудним знаком “Хрест Да Вінчі” нагороджуватимуться військові, а також волонтери.

Про це повідомила пресслужба батальйону.

Нагрудний знак “Хрест Да Вінчі” має унікальний порядковий номер, додаток у вигляді нагородного посвідчення та дві модифікації нагрудних знаків, які за формою та композицією є тотожними, але різняться за кольором та відтінком металу. Нагрудний знак у вигляді сталевого хреста призначений для нагородження військовослужбовців усіх родів військ, силових відомств, служб, департаментів та представників збройних добровольчих формувань.

Натомість нагрудним знаком у вигляді бронзового хреста нагороджуються волонтери, працівники оборонного сектору та представники активного мілітаризованого сегменту українського громадянського суспільства. У посвідченні до “Хреста Да Вінчі” вказано, що вручається він за відданість Українській національній ідеї, сумлінне служіння народу та ідеалам перемоги.

Нещодавно батальйон “Да Вінчі”, знаходячись на відновленні, вперше з початку повномасштабного вторгнення провів захід із врученням бойових шевронів та відзнак “Хрест Да Вінчі”. Нагороди отримали 26 бійців підрозділу, а також 12 волонтерів.

“Ця нагорода називається “Хрест Да Вінчі”, вона була започаткована в пам’ять про нашого першого командира. Свого часу він об’єднав нас всіх і саме на фундаменті того внеску, який він зробив, ми розбудували такий потужний підрозділ”, – наголосив тимчасово виконуючий обов’язки командира батальйону, лейтенант Дмитро Філатов.

На святковій церемонії були присутні учасники та ветерани війни з Росією. Крім того, народний артист України Тарас Компаніченко, журналіст Юрій Бутусов та інші. Наприкінці заходу бійці батальйону спалили три російські триколори в багатті.

Читайте також:
У день загибелі Дмитра Коцюбайла батальйон “Вовки ДаВінчі” започаткував традицію присяги на могилі Героя. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна