Російські хакери намагалися проникнути у системи збройних сил Литви

Понад тиждень тому збройні сили Литви зафіксували підозрілий вхід в обліковий запис користувача армійської інформаційної системи дистанційного навчання ILIAS.

Про це у вівторок, 13 лютого, повідомляє LRT.

Як пише LRT, 3 лютого в соцмережі X (Twitter) була оприлюднена інформація, ніби група проросійських хакерів “Just Evil” зламала військові системи США та країн Балтії, зокрема Литви. У дописі йшлося про злам системи ILIAS литовської армії.

У збройних силах Литви підтвердили, що у цей день зафіксували підозрілий вхід в один з облікових записів дистанційної системи навчання.

“2З цієї причини було відключено три сервери Ключового державного телекомунікаційного центру (KVTC), на яких розміщено навчальну систему ILIAS. Національний центр кібербезпеки (NKSC) в активній співпраці з литовською армією розпочав розслідування, нині інцидент віднесено до середньої категорії кіберінцидентів”, – повідомили в литовській армії.

За наявною інформацією, витоку даних не було, але це має підтвердити слідство. Повідомляється, що система Ilias поки залишається від’єднаною від зовнішньої мережі, там проводяться оновлення.

Читайте також:
Хакери ГУР знищили всю ІТ-інфраструктуру компанії, яка працює на “оборонку” РФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна