Хакери ГУР знищили всю ІТ-інфраструктуру компанії, яка працює на “оборонку” РФ

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міноборони України завдали чергового потужного удару по ворогу ― знищили всю ІТ-інфраструктуру компанії IPL Consulting, яка спеціалізувалася на впровадженні інформаційних систем у російській промисловості.

Про це ГУР МО України повідомляє в суботу, 27 січня.

“Вказана компанія презентувала себе як одне з найбільш сучасних російських підприємств, яке надавало допомогу у впровадженні інформаційних систем до установ, що займаються проєктуванням, виробництвом автомобільних та авіаційних компонентів, важким машинобудуванням, виробництвом обладнання та приладів, зокрема в інтересах російського оборонно-промислового комплексу”, — розповіли в ГУР.

Руйнівну атаку проти IPL Consulting здійснили фахівці ГУР, які проникли до внутрішньої мережі компанії та знищили всю її ІТ-інфраструктуру розміром понад 60 терабайтів, десятки серверів і баз даних.

Вартість втраченого Росією цифрового масиву даних підраховується.

“В умовах  санкційного тиску проти Росії, що триває, завдані збитки для ворога — вкрай болючі. Крім того, постраждають десятки компаній РФ, які працюють на “оборонку” держави-агресора”, — наголошують в Головному управлінні розвідки.

Читайте також:
Дрони ЗСУ знищили новітній російський антидроновий комплекс РЕБ “Серп-ВС5” біля Донецька

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна