Дрони ЗСУ знищили новітній російський антидроновий комплекс РЕБ “Серп-ВС5” біля Донецька

Бійці 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка за допомогою дронів знищили російську систему радіоелектронної боротьби “Серп-ВС5” — уже другу.

Про це в суботу, 27 січня, бригада повідомила в Telegram.

“Серп-ВС5”. Новітній антидроновий РЕБ, які встановлюють парно для підвищення ефективності. РЕБ настільки ефективний, що за допомогою дронів його знайшли, а група “Мічиган” двічі відбомбилась по ньому з дронів, щоб вже напевно. Це вже другий Серп-ВС5 знищений “Інквізицією” біля Донецька”, — йдеться в повідомленні 59-ї ОМБр.

Як повідомляє “Новинарня“, у березні 2023 року холдинг “Росэлектроника”, який входить до корпорації “Ростех”, представив далекобійний комплекс “Серп-ВС5”, призначений для боротьби з роєм дронів.

Виробник заявляв, що комплекс здатен придушувати управління дронами на відстані до 5 км, дозволяє “глушити” одночасно кілька каналів, що забезпечує захист об’єктів від атак одночасно кількох БпЛА, у тому числі з різних боків.

“Серп-ВС5” працює в п’яти частотних діапазонах — від 900 МГц до 5,8 ГГц. Це дозволяє використовувати його не лише проти цивільних, а й проти спеціальних літальних апаратів.

Обладнання придушує канал управління безпілотником, розриває зв’язок з оператором, виводить з ладу навігаційне обладнання, дезорієнтує дрон у просторі та зриває виконання польотного завдання.

Система придушує сигнали GPS, ГЛОНАСС, Beidou (в діапазонах L1, L2, L5), а також розриває керування дронами Wi-Fi.

Комплекс “бачить” БпЛА в секторі 360 градусів по горизонтальній осі. Функція розподілу кута огляду на сектори з незалежними режимами роботи дозволяє використовувати при необхідності інші безпілотники під час роботи комплексу. Зв’язок із власним пунктом управління здійснюється через мережу Ethernet. Обладнання може працювати як автономно, так і в складі комплексних систем.

Як повідомлялося, “Серп-ВС5” встановлювали на важливі оборонні та промислові підприємства.

Читайте також:
Донеччина: ССО зачистили опорний пункт РФ, а окупантів взяли в полон. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна