Столтенберг похвалив Україну за створення Сил безпілотних систем

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вітає майбутнє створення у складі української армії Сил безпілотних систем.

Про це він заявив у середу, 7 лютого, в Брюсселі в штаб-квартирі НАТО.

“Я вітаю зусилля модернізувати українські збройні сили в розпал військової агресії Росії проти України. Це включає в себе все, що вони роблять, щоб більше інвестувати і виробляти більше дронів. Це теж демонструє важливість роботи з Україною для нарощування їхньої промислової бази, тому що наразі триває війна на виснаження, і війна на виснаження стає війною логістики, яка багато в чому залежить від виробничих потужностей, також, коли йдеться про такі сучасні системи, як дрони”, – сказав Столтенберг, його цитує “Інтерфакс-Україна”.

Він констатував, що “дрони відігравали важливу роль протягом усієї цієї війни”.

“Союзники з НАТО також надавали підтримку протягом усієї війни. Наприклад, Туреччина надала дрони ще до повномасштабного вторгнення, і тепер вони створюють нову фабрику з виробництва дронів в Україні. Це – один із багатьох прикладів того, як союзники з НАТО підтримують Україну, починаючи від постачань зброї та боєприпасів, а також інвестуючи і нарощуючи потужності з виробництва власної зброї. І нарешті, я думаю, що нам потрібно визнати, що війна в Україні – це виклик, тому що це – поєднання своєрідної Першої світової позиційної війни з сучасними технологіями 21-го століття, включно з дронами. Це саме той виклик, на який ми разом з Україною реагуємо, надаючи їм підтримку”, – деталізував генсек НАТО.

Як писала “Новинарня“, у структурі ЗСУ створюють Сили безпілотних систем як окремий рід сил. Відповідний указ підписав глава держави Володимир Зеленський у вівторок, 6 лютого.

Читайте також:
Україна розробляє наземні дрони, які можуть частково замінити кулеметника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна