Зеленський звільнив Малашка і призначив нового голову Запорізької ОВА: з’явилися укази

Президент України Володимир Зеленський офіційно призначив нового голову Запорізької обласної військової адміністрації. Ним став міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Укази про звільнення з відповідної посади Юрія Малашка і призначення на неї Федорова з’явилися на сайті президента.

Як повідомляється, Малашка звільнили  згідно за поданою ним заявою.

Сам Юрій Малашко вже прокоментував своє звільнення у Telegram:

“Вдячний президенту України, верховному головнокомандувачу Володимиру Зеленському, команді офісу президента та уряду за виказану довіру та надану можливість працювати на Запоріжжі.

Також вдячний команді заступників, керівникам структурних підрозділів, владним командам обласного центру, міст та територіальних громад.

Разом ми зробили дуже багато для посилення обороноздатності, для зміцнення Сил безпеки та оборони, для вимушених переселенців, для всіх запорожців.

Окремо хочу подякувати командирам та солдатам, які рішуче протистоять ворогу на Запорізькому напрямку. Ви — титани! Вдячний долі, що ми стояли пліч-о-пліч на захисті області!

Цей період роботи став для мене справжнім викликом, який я витримав достойно, руйнуючи корупційні схеми, тримаючи удари рашистів по мирних містах та селах, працюючи на Перемогу 24/7.

Попереду — деокупація наших територій! Разом до Перемоги!”.

Як писала “Новинарняраніше, про те, що Кабмін погодив призначення міського голови Мелітополя Івана Федорова на посаду голови Запорізької ОВА ще 23 січня повідомив народний депутат від “Європейської солідарності” Олексій Гончаренко.

Що відомо про Івана Федорова

Іван Федоров – чинний міський голова Мелітополя, український політик, громадський діяч.

Народився і сім’ї лікарів у Мелітополі. Закінчив Таврійський агротехнологічний університет (магістр з економіки підприємства); Київський політехнічний інститут (бакалавр з менеджменту; Дніпропетровський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при президентові України.

У 2010 році був обраний до Мелітопольської міської ради від “Партії Регіонів”. З 2014 по 2019 – заступник Мелітопольського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

У 2015 році Іван Федоров був обраний до Запорізької обласної ради від партії “Блок Петра Порошенка”.

Працював з серпня по жовтень 2019 року директором Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації. А з листопада 2019 по листопад 2020 був першим заступник голови Запорізької обласної держадміністрації.

У грудні 2020-го Іван Федоров обійняв посаду міського голови Мелітополя.

Читайте також:
Парламент призначив Піщанську головою Рахункової палати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна