Парламент призначив Піщанську головою Рахункової палати

Верховна Рада 10 січня призначила головою Рахункової палати Ольгу Піщанську, яка раніше очолювала Антимонопольний комітет.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

“За” таке рішення проголосували 252 народні депутати.

“Попри застереження міжнародних партнерів. Я, звичайно, не голосував (тобто червоною)”, – зазначив Железняк.

У грудні 2023 року Ольгу Піщанську вже намагалися призначити на цю посаду, однак тоді не вистачило голосів.

Раніше посли країн “Групи семи” висловили занепокоєння намірами українського уряду призначити членів Рахункової палати до завершення реформи цього органу.

Що відомо про Ольгу Піщанську

Раніше Ольга Піщанська була першою заступницею голови АМКУ – державного уповноваженого. А до цього – менеджеркою з постачання гірничо-металургійного комбінату “Арселор Міттал Кривий Ріг”. Вона очолювала закупівельний напрямок у період, коли нинішній глава АМКУ Юрій Терентьєв був генеральним юрисконсультом цього підприємства.

21 грудня, за годину до голосування кандидатури Піщанської на посаду голови Рахункової палати, народний депутат від “Європейської солідарності” Олексій Гончаренко зазначив, що вона є сусідкою родини Зеленських у Кривому Розі. Певною мірою це вказувало на настрої серед депутатів щодо кандидатури Піщанської.

У 2020 році канал “Прямий” стверджував, що сестра Піщанської Світлана управляє справами Володимира Зеленського в Італії. Також в розслідуванні йшла мова про те, що глава держави переписав на Світлану Піщанську власний бізнес, і що вона нібито є спонсором партії “Слуга народу”.

Згодом в інтерв’ю thePage Ольга Піщанська заявила, що інформація про її сестру “подається у трохи спотвореному вигляді. Особливо щодо переписування якогось майна. Якщо подивитися відкриті джерела, декларацію, то можна побачити зовсім іншу картину”.

16 липня 2020 року Піщанська була призначена головою АМКУ. А у вересні 2023-го  подала заяву на відставку з цієї посади, її вона обіймала більше трьох років (3 роки, 1 місяць та 20 днів).

Читайте також:
Резніков залишає посаду – виступив із прощальним підсумковим зверненням

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.