Україна може підписати безпекову угоду з Німеччиною вже в лютому, угода з Францією — теж на фінальному етапі

Проєкт угоди про безпекові гарантії між Україною та Німеччиною вже готовий, а сам договір може бути підписаний у лютому.

Про це повідомляє німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung з посиланням на джерела в уряді Німеччини.

Як зазначається, робота над проєктом угоди вже майже завершена, тож угоду можуть підписати вже 16 лютого під час Мюнхенської конференції з безпеки в Берліні.

Угода спрямована на підтримку України у боротьбі з російською агресією, доки країна ще не є членом НАТО. Вона включатиме необхідні реформи в Україні, фінансову допомогу протягом кількох років, військово-промислову співпрацю та надання сталої військової підтримки з боку Німеччини.

Окрім цього, 3 лютого в офісі президента оголосили про наближення до фіналізації безпекового договору ще з однією країною — Францією.

Під час візиту французької делегації до Києва відбувся черговий раунд переговорів із Францією щодо укладення двосторонньої угоди про надання Україні безпекових гарантій.

Сторони обговорили доопрацьований проєкт відповідної угоди та узгодили позиції щодо окремих елементів документа.

“Наші переговорні команди сьогодні продемонстрували відчутний прогрес і наблизилися до фіналізації двосторонньої угоди”, — підкреслив заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква.

Учасники переговорів висловили сподівання на можливість підписання угоди вже найближчим часом.

Читайте також:
Україна розпочала переговори про безпекові гарантії з Румунією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна