Атака росіян на енергетичну інфраструктуру Кривого Рогу стала однією з наймасованіших за рік, — “Укренерго”

Атака на енергетичну інфраструктуру Кривого Рогу російських військ 3 лютого стала однією з найбільш масованих за рік.

Про це в неділю, 4 лютого, повідомляє “Укренерго”.

“Вчорашня атака на енергетичну інфраструктуру Кривого Рогу — вже третя за тиждень і одна із найбільш масованих за рік. Це нагадування про те, що ворог ніколи не полишав спроб відновити енергетичний терор, який почався ще у 2022 році. Завдання росіян зрозуміле — терор проти мирних громадян, створення проблем для індустрії та економіки”, — зазначають у пресслужбі компанії.

За словами енергетиків, відновлювальні роботи після удару російськими дронами були непростими: оскільки після атак знижується надійність живлення пошкодженого енерговузла, ремонтним бригадам довелося протягом дня двічі повертати світло споживачам в регіоні. Зараз роботи як в магістральних, так і в розподільчих мережах ще тривають, але енергоживлення вже відновлено.

“Енергетикам вдалося значно мінімізувати наслідки дронових атак, навіть в конкретному енерговузлі, завдяки підготовці до всіх можливих сценаріїв влітку. Фактично, це були перші відключення після повітряних атак з початку опалювального сезону, який ми пройшли на дві третини”, — додали в “Укренерго”.

Як повідомляла “Новинарняраніше, у ніч на 3 лютого Росія атакувала дронами Кривий Ріг, внаслідок чого було уражено об’єкт енергетичної інфраструктури міста. Без світла залишилися майже 15000 людей. У зв’язку із ситуацією ввели графіки аварійних відключень.

Читайте також:
Російські окупанти вдарили дронами по об’єкту енергетичної інфраструктури в Кривому Розі: частина містян залишилися без світла, опалення і води

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна