Російські окупанти вдарили дронами по об’єкту енергетичної інфраструктури в Кривому Розі: частина містян залишилися без світла, опалення і води

У ніч на 3 лютого Росія знову атакувала дронами Кривий Ріг — 5 шахедів знищило ПвК “Схід”. Втім, є і кілька влучань, зокрема в об’єкт енергетичної інфраструктури міста.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

“Виникли дві пожежі. Без світла в районі майже 15000 людей. А ще – дві котельні Кривого Рогу, які забезпечують 43000 абонентів. У місті частково знеструмнений швидкісний трамвай. Також деякі родини залишилися без водопостачання… Минулося без загиблих та постраждалих”, — написав він у Telegram.

Як повідомив голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул, станом на 07:00 7500 абонентів знеструмлено у Металургійному районі. Також було знеструмлено лінію міського трамвая. Наразі рух трамвая та тролейбуса відновлено, швидкісний також працює.

“Знеструмлено котельню АМКР “Тепломережі” та котельню №2 “Теплоцентралі” — це Металургійний, частина Саксаганського та Довгинцівського району. Роботи з відновлення електропостачання продовжуються”, — додав Вілкул.

У зв’язку із ситуацією енергетики вводять графіки аварійних відключень (за тим алгоритмом, що був торік під час блекаутів).

“Через 10 хв зупиниться швидкісний трамвай. Частина лікарень, вода, тепло (там, де це можливо) переходять на генератори. Будуть віялові перебої з електроенергією та зв’язком. Нагадую всім, що у нас створено 213 “пунктів незламності” — там є електрика, тепло і все необхідне”, — зазначив Вілкул.

Інтерактивну карту “пунктів незламності” у Кривому Розі можна знайти за посиланням.

Читайте також:
Росія запустила по чотирьох областях 14 “шахедів” і дві ракети: 9 ворожих БпЛА збила ППО, але є влучання

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна