Росія запустила по чотирьох областях 14 “шахедів” і дві ракети: 9 ворожих БпЛА збила ППО, але є влучання

У ніч на 3 лютого російські окупанти атакували чотири області України 14 “шахедами” та двома керованими авіаційними ракетами Х-59.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Ударні БпЛА типу Shahed-136/131 запустили з Приморсько-Ахтарська (РФ) та Чауди (Крим), а ракети — з Бєлгородської області (РФ).

Як і минулої ночі, значну частину “шахедів” ворог спрямував по об’єктах енергетичної інфраструктури на Дніпропетровщині.

Мобільними вогневими групами Повітряних сил та Сил оборони України знищено 9 ворожих БпЛА у межах Дніпропетровської, Одеської, Миколаївської та Житомирської областей.

Як повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, над Криворізьким районом знищено 5 “шахедів”, є кілька влучань.

За повідомленням Сил оборони півдня України, над Одещиною та Миколаївщиною ППО знищила 2 ворожі БпЛА. Влучань, руйнувань та постраждалих не зафіксовано.

За словами голови Житомирської ОВА Віталія Бунечка, вночі під час повітряної тривоги силами протиповітряної оборони області було вражено ворожі цілі над територією області. Жертв та постраждалих немає.

Читайте також:
В Україну прибули ще дві системи ППО, які “збивають усе”, – президент

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна