Якщо Україна впаде, претендуватимемо на Закарпаття, — лідер угорської ультраправої партії

Лідер угорської ультраправої партії Mi Hazank Ласло Тороцкаї заявив, що Угорщина має претендувати на українське Закарпаття у разі втрати Україною державності внаслідок війни.

Про це він сказав під час річної партійної конференції, яка відбулася в Будапешті 27 січня, повідомляє видання Index.

За словами Тороцкаї, тиск “міжнародних фінансистів” призвів до війни в Україні, яка “зруйнує Європу і відправить економіку континенту на дно”. Окрім цього, він заявив, що “Україну купив BlackRock”, найбільший у світі інвестиційний фонд, який має у своєму розпорядженні понад 10 трильйонів доларів.

Лідер угорських ультраправих зазначив, що його партія вимагає “припинення конфлікту в Україні”, а саме — негайного припинення вогню, миру й врегулювання через переговори.

Втім, він також заявив, що якщо державність України припинить своє існування в результаті війни, то Mi Hazank, як “єдина парламентська партія”, претендуватиме на Закарпаття.

Додамо, що це не перша подібна заява Тороцкаї. 11 листопада 2022 року, на День незалежності Польщі, він розмістив у твітері допис з фотографією, яка була зроблена після захоплення Угорщиною Закарпаття у 1939 році. На світлині поляк і угорець тиснуть руку біля прикордонного стовпа.

“Сьогодні День Незалежності Польщі. Боже, благослови Польщу! Зустрінемось знову на спільному польсько-угорському кордоні!”, — підписав він світлину.

Читайте також:
Угорщина зреагувала на зміни до українського законодавства про нацменшини – знову бурчить

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.