Греція передасть Україні застаріле озброєння: що можуть надати

Політичне та військове керівництво Греції схвалило передачу Україні застарілих систем озброєння.

Про це повідомляє грецьке видання Kathimerini.

“Політичне та військове керівництво вже дало необхідні вказівки для того, щоб застарілі системи та техніка, які більше не використовуються грецькою армією, могли бути передані Україні, щоб забезпечити ресурси для нових програм озброєнь”, — йдеться в повідомленні.

Таке рішення ухвалили завдяки схваленню США продажу Греції сучасних винищувачів F-35 вартістю 8,6 млрд доларів. У відповідь на це держсекретар США Ентоні Блінкен запропонував Греції передати або продати зброю Україні в обмін на допомогу від Вашингтона на суму до 200 млн доларів.

За даними відкритих джерел, на озброєнні Греції перебувають системи ППО “Тор”, “Оса”, С-300, а також зенітні установки ЗУ-23-2 і боєприпаси до всіх перерахованих систем озброєння.

Читайте також:
Україна отримає від Латвії новий пакет озброєння – з гаубицями, боєприпасами, гелікоптерами, і не тільки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна