Україна отримає від Латвії новий пакет озброєння – з гаубицями, боєприпасами, гелікоптерами, і не тільки

Латвія передасть Україні новий пакет військової допомоги, який, зокрема, включатиме гаубиці, боєприпаси та гелікоптери.

Про це заявив президент Латвії Едгарс Рінкевичс під час спільної пресконференції із Володимиром Зеленським 11 січня.

Цей пакет озброєння також міститиме протитанкову зброю, ракети, гранати, всюдиходи, дрони, а також пристрої зв’язку, генератори й екіпірування, повідомив латвійський лідер.

Рінкевичс наголосив, що його країна продовжуватиме надавати всі вид допомоги Україні.

“Ми цінуємо те, що принципова позиція Латвії завжди з Україною: і в інституціях Євросоюзу, і в НАТО, і в міжнародних організаціях всюди. Вдячний за новий оборонний пакет, про який ми детально поговорили на нашій зустрічі”, — заявив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 11 січня Володимир Зеленський після візитів до Литви та Естонії прибув до Латвії. Цього ж дня глава держави перебував з візитом в столиці Естонії Таллінні.

10 січня український лідер відвідав Литву. Він зустрівся у Вільнюсі з президентом Литви Гітанасом Науседою, прем’єр-міністром і спікером Сеймасу, представниками політичних сил Литви, ЗМІ та української громади.

Читайте також:
Зеленський особисто поїде на Всесвітній економічний форум у Давос, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна