Суд повернув державі 60 га земельних ділянок, які привласнив віцепрем’єр часів Януковича Хорошковський

Прокуратура через суд  повернула у власність держави 65 га лісового масиву, які незаконно привласнив ексголова СБУ та колишній першим віцепрем’єр-міністр України часів Віктора Януковича Валерій Хорошковський.

Про це в суботу, 27 січня, повідомили в офісі генпрокурора.

Як повідомляється, йдеться  про 40 земельних ділянок лісогосподарського призначення в адміністративних межах Бобрицької сільської ради Канівського району. Їхня вартість становить понад 1,5 млрд грн.

Хорошковський незаконно привласнив землі ще у 2005 році.

“Прокуратура відреагувала на порушення інтересів держави та пред’явила до суду позов про повернення їх державі. Спір двічі розглядав Верховний Суд. Відповідачі упродовж цього часу не полишали спроб зберегти незаконно набуте право на землі, що мають належати державі. Вони змінювали кадастрові номери та конфігурацію ділянок. Оскаржували судові рішення і затягували судовий розгляд”, — розповіли в офісі генпрокурора.

Наприкінці 2022 року за результатами розгляду нової справи Канівський міськрайонний суд Черкаської області задовольнив позов прокуратури. Однак це рішення відповідачі знову оскаржили.

Під час перегляду справи апеляційний суд залишив апеляційну скаргу без задоволення, а рішення суду першої інстанції — без змін. Воно набрало чинності.

Наступним кроком прокуратури стане виконання судового рішення — набуття земель у державну власність в особі Черкаської обласної державної адміністрації.

Читайте також:
Міноборони виграло суд щодо неотриманих мін на 1,5 млрд грн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна