Міноборони виграло суд щодо неотриманих мін на 1,5 млрд грн

Міністерство оборони виграло суд на більш ніж 1,5 мільярда гривень у справі щодо компанії «Львівський арсенал» та непоставлених мін.

Про це повідомила пресслужба оборонного відомства у п’ятницю, 26 січня.

Північний апеляційний господарський суд 24 січня залишив у силі рішення Господарського суду Києва про стягнення з компанії на користь Міноборони понад 1,3 млрд грн попередньої оплати, більш ніж 90 млн грн пені та понад 96 млн грн штрафу за непостачання оплачених мін.

“Рішення набрало законної сили та підлягає примусовому виконанню… В рамках цієї справи накладено арешт на рахунки та інше рухоме та нерухоме майно, що належать фірмі «Львівський арсенал». Зазначена ухвала вже пред’явлена до органів Державної виконавчої служби України до виконання”, – йдеться в повідомленні МОУ.

Окрім цього, додали в Міноборони, у провадженні Господарського суду міста Києва перебуває судова справа про додаткове стягнення на користь Міноборони з цього ж суб’єкта господарювання 163 486 435,74 гривень неустойки за цим самим державним контрактом.
Вона була нарахована постачальнику за додатковий період прострочення виконання зобов’язань.

Читайте також:
Суд обрав запобіжний захід посадовцю Міноборони, який “заробив” півтора мільярда на придбанні боєприпасів для ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.