Глава МЗС Данії – з візитом в Україні: спускався в укриття, відвідав Миколаїв

В Україні перебуває з візитом міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен.

Про це він повідомив у своїх соцмережах у п’ятницю, 26 січня.

“Сьогодні я четвертий раз в Україні у ролі глави МЗС Данії. Відпочити не дуже вдалося, тому що серед ночі була повітряна тривога і нам довелось спуститися в укриття у готелі”, – розповів він у своєму Instagram, додавши також відео, як вони спускаються туди.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Lars Løkke Rasmussen (@larsloekke)

Міністр додав, що у них було комфортне укриття, але у багатьох українців, які постійно живуть серед повітряних тривог, таких умов немає.

Пізніше МЗС Данії в твітері повідомив, що міністр перебуває в Миколаєві.

“Сьогодні я зустрів у Миколаєві групу молодих людей, які дуже вражають. Незважаючи на дві атаки Росії на університет, вони продовжують втілювати в життя свої мрії про майбутнє у вільній Україні. Данія підтримає їх на цьому шляху”, – наводить слова міністра МЗС.

Також Расмуссен повідомив про офіційне відкриття офісу данського посольства в Миколаєві.

“Офіційне відкриття офісу посольства Данії в Миколаєві разом із моїм колегою і другом Дмитром Кулебою. Крім посольства в Києві, ми тепер також постійно присутні в Миколаєві, який Данія взяла на себе особливу відповідальність допомогти відновити. Це неймовірно бачити, як данський і український прапори майорять разом!”, – написав Расмуссен у своєму інстаграмі, опублікувавши спільні знімки з українським колегою.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Lars Løkke Rasmussen (@larsloekke)

Читайте також:
У Києві з візитом – глава МЗС Литви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна