ЗС РФ хочуть вийти з позиційної війни: ISW розповів про плани ворога

Російські окупаційні війська хочуть вийти з позиційної війни.

Про це ідеться у звіті за 23 січня американського Інституту вивчення війни (ISW).

За інформацією російських військкорів, для цього росіяни намагаються компенсувати удари українських дронів. При цьому війська РФ не можуть сконцентруватися в кількості, достатній для прориву українських ліній, оскільки українські воїни завдають ударів по всіх скупченнях сил, більших за батальйон. За словами одного з ворожих військових блогерів, наші війська завдають удари по скупченню ЗС РФ навіть у ближньому тилу.

Він також заявив, що ЗСУ за допомогою БПЛА б’ють по невеликих російських групах з однієї чи двох піхотних рот і десяти одиниць бронемашин, тим самим не даючи росіянам навіть досягти українських передових оборонних рубежів.

Російський мілблогер поскаржився, що єдиним рішенням російських військ досі була атака 10-20 зігнаних піхотинців з бронетехнікою, яка підтримувала їх на “екстремальній” відстані позаду піхоти.

Інший пов’язаний з Кремлем військкор зазначив, що українські технологічні досягнення ускладнили російським військовим концентрацію кількох дивізій в окремій географічній зоні. Він наголосив, що російським військам необхідно як отримати непряму вогневу перевагу над українськими військами, так і модернізувати російське командування і управління, щоб вийти з позиційної війни. Військкор підкреслив, що російські війська на передовій повинні мати можливість швидкого зв’язку, щоб мінімізувати час між виявленням та ураженням цілі, і що ця зміна відбудеться лише за умови суттєвих змін у процесах С2.

Характеристики і проблеми позиційної війни, визначені російськими блогерами в ході нещодавніх дискусій, перетинаються з багатьма системними проблемами російської армії, на які блогери скаржаться вже тривалий час.

На думку аналітиків, нині немає жодних ознак того, що російське військове командування суттєво покращило будь-яку з цих виявлених проблем на оперативному рівні, необхідному для прориву позиційного фронту в одній чи кількох із зон театру воєнних дій.

Разом з тим аналітики зазначають, що нещодавно російські війська довели свою здатність досягати незначних тактичних успіхів під час інтенсивних наступальних дій, навіть незважаючи на ці системні проблеми, зокрема, під Куп’янськом Харківської області та Авдіївкою Донецької області.

Крім того, йдеться у звіті, зважаючи на серію ракетних ударів по Україні,  ISW продовжує оцінювати, що Росія, ймовірно, намагається придбати більше балістичних ракет з-за кордону, в тому числі з Ірану та Північної Кореї, оскільки балістичні ракети за певних обставин можуть бути більш успішними для ураження українських цілей.

Читайте також:
700-та доба війни: 56 боєзіткнень, наші авіатори 10 разів влупили по росіянах. Авдіївку тримаємо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна