Внаслідок ракетного удару Ізраїлю по столиці Сирії загинули іранські військові радники

Внаслідок ракетного удару, завданого армією Ізраїлю по столиці Сирії Дамаску 20 січня, загинули іранські офіцери — представники “Корпусу вартових ісламської революції Ірану” (КВІР).

Про це повідомляє Al Jazeera.

Як зазначається, ціллю атаки був житловий будинок, де розташовувався розвідувальний підрозділ КВІР. У будівлі перебував високопоставлений чиновник розвідки КВІР у Сирії та його помічники.

У короткій заяві КВІР заявив, що в результаті авіаудару ізраїльських винищувачів було вбито “кілька сирійських військових і військових радників”.

Зазначається, що пізніше було ідентифіковано вбитих як Ходжатоллу Омідвара, Алі Агазаде, Хосейна Мохаммаді та Сайєда Карімі. Їхні звання не називають.

Пізніше у КВІР повідомили, що внаслідок отриманих травм загинув також п’ятий член елітних сил — Мохаммад Амін Самаді.

Офіцер армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін також повідомив, що ліквідований помічник начальника розвідки сил “Кудс” Садег (Юсуф) Омідзаде, який мав одне з генеральських звань.

Тель-Авів офіційно це не коментував. Міністерство закордонних справ Ірану звинуватило Ізраїль у завданні удару та заявило, що “зберігає за собою право на відповідь”. Тель-Авів офіційно це не коментував.

За даними іранських державних ЗМІ, внаслідок атаки, яка, ймовірно, була здійснена щонайменше чотирма ракетами, повністю зруйновано резиденцію іранських радників у столиці Сирії. Щонайменше одну людину доправили до лікарні.

Читайте також:
ЦАХАЛ ліквідував одного з ватажків ХАМАСу Вессама Фархата, який планував вторгнення до Ізраїлю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна