ЦАХАЛ ліквідував одного з ватажків ХАМАСу Вессама Фархата, який планував вторгнення до Ізраїлю

Армія оборони Ізраїлю ліквідувала командира батальйону ХАМАСу “Шеджайя” Вессама Фархата, який відповідальний за вбивство 6 солдатів ЦАХАЛу та планування нападу на Ізраїль.

Про це в пресслужбі ЦАХАЛу повідомили ввечері 2 грудня.

Як зазначається, ізраїльські винищувачі завдали удару по позиціях ХАМАСу, у результаті чого й загинув Вессам Фархат. Саме він відповідальний за вбивство 6 солдатів ЦАХАЛу під час операції “Захисний край”. Окрім цього, він 7 жовтня відправив терористів спецпідрозділу ХАМАСу “Нукба” в кібуц Нахаль-Оз і на пост ЦАХАЛ, де почалася різанина.

Як повідомляється, у 1995 році, коли Фархат прямував до Ізраїлю, щоб здійснити теракт, його затрималсили безпеки й ув’язнили в ізраїльській в’язниці на десять років. Після повернення до Гази він працював у виробництві ракет для терористичної організації ХАМАС.

Саме він був одним з організаторів терористичної атаки на мехіну Ацмона в 2002 році, під час якої загинули п’ятеро ізраїльських цивільних осіб. Крім того, він був одним з організаторів теракту протитанковою ракетою по цивільному автобусі в Нахаль-Озі у 2011 році, під час якого загинула ізраїльська дитина.

Командиром батальйону “Шеджайя” він став у 2010 році.

Читайте також:
Бойовики ХАМАСу звільнили ще 11 ізраїльських заручників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна