Бойовики ХАМАСу звільнили ще 11 ізраїльських заручників

Бойовики ХАМАСу на четвертий день перемир’я з Ізраїлем звільнили ще 11 ізраїльських заручників, яких було викрадено в перший день нападу на Ізраїль (7 жовтня) у кібуці Нір Оз.

Про це в понеділок, 27 листопада, повідомляє ЦАХАЛ.

Серед 11 осіб, яких ХАМАС передав Червоному Хресту — двоє трирічних дітей, а також діти віком 10, 12 і 16 років. Вони вже прямують до Ізраїлю.

Ізраїльські заручники, звільнені 27 листопада. Фото: The Times of Israel

Близько першої ночі 28 листопада ЦАХАЛ повідомив, що звільнені заручники залишили зону прийому в Керем-Шаломі і прямують до лікарні, де вони возз’єднаються зі своїми сім’ями.

“У ці години звільнені заручники залишають зону прийому на КПП Керем-Шалом в Ізраїлі, де вони пройшли первинний медичний огляд. Наразі вони перебувають на борту гелікоптерів ЦАХАЛу на шляху до лікарні в Ізраїлі, де вони возз’єднаються зі своїми сім’ями”, — йшлося у повідомленні.

Ізраїль зі свого боку має відпустити 33 палестинців – 30 неповнолітніх та трьох жінок, пише The Times of Israel.

Звільнення заручників під час перемир’я

Як відомо, у Секторі Гази нині триває чотириденне перемир’я, оголошене 24 листопада, між Армією оборони Ізраїлю та ХАМАС.

Раніше, 27 листопада, МЗС Катару повідомило, що перемир’я між Ізраїлем і терористичною організацією ХАМАС продовжили ще на два дні.

24 листопада ХАМАС звільнив 13 ізраїльтян, серед яких були діти. Своєю чергою Ізраїль випустив із в’язниць 39 палестинців. Одночасно були звільнені 11 іноземців, на яких не поширювалася угода.

26 листопада друга група заручників, які утримувалися у Секторі Гази, прибула через Єгипет до Ізраїлю. ХАМАС звільнив 17 полонених — 13 ізраїльтян та 4 громадян Таїланду.

Того ж дня бойовики угруповання ХАМАС звільнили третю групу заручників, що утримувались у Секторі Гази. Серед цієї групи заручників було 14 громадян Ізраїлю та три іноземці. Звільнених людей передали Червоному Хресту.

Читайте також:
Ізраїль заявив, що “досяг всіх цілей” в Секторі Гази

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна