“Процес дуже складний”: Зеленський говорив з президентом ОАЕ про звільнення всіх українських полонених

Президент України Володимир Зеленський переговорив із президентом Об’єднаних Арабських Еміратів щодо звільнення всіх українських полонених.

Про це він заявив у своєму традиційному вечірньому зверненні в п’ятницю, 19 січня.

“Особливий акцент – наша вдячність за посередництво заради звільнення полонених. Така наша робота жодного дня не переривається – ми завжди шукаємо шляхи, завжди шукаємо ефективного посередництва. І це стосується всіх наших полонених – і воїнів, і цивільних, і захисників «Азовсталі», і всіх інших наших українських військових, оборонців”, – сказав Зеленський.

“Процес дуже складний, дуже чутливий. Але завдання незмінне: ми маємо звільнити всіх наших людей, повернути усіх полонених додому”, – додав глава держави.

Він також розповів, що, окрім цієї тематики, говорили і про двосторонні відносини, про можливості підтримки України в різних сферах з боку Еміратів.

“Минулого тижня ми отримали партію генераторів, і це один із прикладів, як можна допомогти стійкості України. Це важлива гуманітарна робота. Поінформував і пана Президента Еміратів щодо нашої глобальної роботи стосовно Формули миру, підготовки Глобального саміту миру. Це спільний інтерес усіх у світі, хто цінує стабільність та передбачуваність, щоб Глобальний саміт миру мав результат, щоб міжнародне право знову діяло на повну”, – резюмував Зеленський.

Додамо, що президентом ОАЕ є шейх Мохамед бін Заїд бін Султан Аль Нагаян. 

Читайте також:
Туреччина – важливий посередник: Зеленський переговорив з Ердоганом про повернення всіх полонених і депортованих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна