ISW: РФ змогла просунутися на південний захід від Авдіївки, втрачає багато бронетехніки

На Авдіївському напрямку українські воїни активно знищують бронетехніку російських військ, якою ворог підтримує піхоту. За три дні окупанти втратили у цьому районі 41 одиницю бронетехніки.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у звіті від 18 січня.

Водночас аналітики зазначають, що росіяни здійснили підтверджене просування на південний захід від Авдіївки. Так, на геолокаційних даних за 17 січня видно, що ворог атакував і захопив позицію на схід від Невельського.

Командувач угруповання військ “Таврія” бригадний генерал Олександр Тарнавський заявив 18 січня, що російські війська, ймовірно, на Авдіївському напрямку активно використовують бронетехніку для підтримки і розгортання піхоти. Ця тактика призвела до того, що російські війська втратили 41 одиницю бронетехніки, у тому числі 17 танків, за останні три дні.

Водночас речник Таврійського угрупування військ полковник Олександр Штупун зазначив, що армія РФ зазвичай використовує один або два танки, кілька бронетранспортерів і гусеничні бойові броньовані машини для перевезення піхоти перед швидким відходом, після чого українські війська наносять удари по бронетехніці.

Карта боїв під Авдіївкою

Російські та українські джерела повідомили, що позиційні бої тривають на північний захід від Авдіївки біля Степового, Новокалинового та Новобахмутівки; біля коксохімічного заводу на північному заході Авдіївки та промислової зони на південному сході Авдіївки; на захід від Авдіївки біля Сєверного та на південний захід від Авдіївки біля Первомайського та Невельського.

Читайте також:
695-та доба війни: 127 боєзіткнень, армія РФ 11 разів безуспішно штурмувала ЗСУ на Херсонському напрямку
У росіян за добу – мінус 920 військових, 20 танків і 35 ББМ
Таврійський напрямок: ЗСУ уразили ворожі РЛС “Зоопарк” і станцію РЕБ “Репелент-1”. Та перебили ще 385 росіян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна