Україна щомісяця отримуватиме від Франції до 50 авіабомб, – міністр оборони Лекорню

Франція обіцяє постачати Україні до 50 авіабомб щомісяця до кінця 2024 року. А також збільшить постачання боєприпасів для артилерії до 3000 снарядів на місяць.

Про це заявив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню, передає Le Figaro.

“У період із лютого 2022 року до кінця 2023 року Франція постачала в Україну 2000 снарядів на місяць, з січня – 3000 снарядів на місяць”, – зазначив він.

Лекорню не вважає, що російські війська перехопили ініціативу на фронті. На його думку, РФ не виграє війну проти України, адже успіхи російської армії обмежуються “двома кілометрами, погризеними тут і забраними назад”.

“Контрнаступ не спрацював так, як ми хотіли, однак це не дає переваги Путіну”, – наголосив глава міноборони Франції.

Також Лекорню в інтерв’ю France Inter заявив, що Франція буде спроможна виготовити 78 самохідних гаубиць Caesar для української армії до початку наступного року.

Він зазначив, що найближчими тижнями Париж поставить Києву шість “Цезарів” і зможе виготовити ще 72 гармати до початку 2025 року.

За словами міністра, наразі в Україні є 49 гаубиць Caesar, що вже привело до тактичних успіхів.

Міністр зазначив, що шість гаубиць Україна купила за власний кошт.

Як писала “Новинарня“, міністр оборони України Рустем Умєров скасував свій візит до Франції 18 січня з міркувань безпеки. Там має відбутися запуск “артилерійської коаліції” для допомоги Україні. Однак Умєров все ж візьме участь у заході, але у форматі відеоконференції.

Читайте також:
У Болгарії пояснили, чому досі не передали ЗСУ обіцяні бронетранспортери

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна