У Болгарії пояснили, чому досі не передали ЗСУ обіцяні бронетранспортери

Болгарія досі не почала постачання Україні зі складів міністерства внутрішніх справ 100 бронетранспортерів, яке було домовлено минулого року.

Про це заявив міністр оборони Болгарії Тодор Тагарєв 17 січня, передає БНР.

Тагарєв повідомив, що справа у фінансуванні транспортування техніки.

“Ми також знаємо суму, яка необхідна (для транспортування. – ред.). Для нашого бюджету вона була б посильною, але спочатку ми спробуємо варіант у форматі “Рамштайн” – чи не скаже хтось із наших інших союзників: “А, це дуже гарна ідея, я оплачу транспорт”, – сказав він.

Міністр додав: “Вже зрозуміло, хто куди їх буде вантажити, куди вони поїдуть. Це знову ж таки дуже серйозна логістична операція. Ми також знаємо, яка сума потрібна”.

Якщо ж на “Рамштайн” не буде охочих оплатити відправлення БТР, Болгарія шукатиме інші варіанти,  включно через окреме рішення парламенту країни, заявив Тагарєв .

Читайте також:
ЄС все ще може виробити до весни обіцяний 1 млн боєприпасів для ЗСУ, – єврокомісар

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна