Президент провів зустріч у Давосі з королем і прем’єром Бельгії: що обговорили

Президент Володимир Зеленський у Давосі 16 січня зустрівся з  із королем Бельгії Філіпом I та прем’єр-міністром країни Александром Де Кроо.

Про це інформує Офіс президента.

Співрозмовники обговорили пріоритети головування Бельгії в Раді Європейського Союзу, передусім у контексті наближення України до фактичного початку переговорного процесу щодо вступу до ЄС. А також участь Бельгії в імплементації пунктів української “формули миру”.

Зеленський подякував королю Філіпу І та прем’єру Александру Де Кроо за вагому оборонну підтримку нашої держави з боку Бельгії. Глава держави відзначив рішення Бельгії надати Україні винищувачі F-16, підготовку бельгійськими фахівцями українських пілотів, а також нещодавній 15-й пакет оборонної допомоги.

Український лідер високо оцінив лідерську роль Бельгії у створенні Фонду для підтримки України обсягом 1,7 млрд євро, який наповнюватиметься з оподаткування прибутків від заморожених російських активів, та наголосив на важливості створення дієвого механізму конфіскації заморожених активів Росії.

Читайте також:
У Давосі Зеленський зустрівся з прем’єром В’єтнаму
Зменшення тиску на РФ додає роки до війни. А кожна інвестиція в Україну скорочує її, – Зеленський у Давосі
Зеленський домовився з фон де Ляєн розпочати скринінг законодавства України
Зеленський у Давосі зустрівся зі Столтенбергом

 

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна