Зеленський у Давосі зустрівся зі Столтенбергом

У Давосі президент України Володимир Зеленський зустрівся з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Про це у вівторок, 16 січня, повідомив глава держави у соцмережах.

“Обговорили багато важливих питань. Ситуація на полі бою, оборонні потреби нашої держави, подальше посилення української системи протиповітряної оборони, підготовка наступного саміту НАТО у Вашингтоні, робота з партнерами над двосторонніми безпековими угодами в межах декларації G7, які діятимуть до вступу України в НАТО”, – переповів Зеленський.

Він також подякував Столтенбергу за “стійку підтримку нашої держави в захисті від російського вторгнення”.

Крім того, пресслужба ОПУ повідомила, що під час розмови “було відзначено важливість підписання двосторонньої Угоди про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Великою Британією в межах Спільної декларації G7, ухваленої на попередньому саміті НАТО у Вільнюсі”.

Президент розповів про продовження роботи над аналогічними документами з іншими партнерами й наголосив на важливості невідкладного підписання таких угод, які діятимуть до вступу України в НАТО.

“Володимир Зеленський і Єнс Столтенберг обговорили підготовку наступного саміту Альянсу у Вашингтоні. Глава держави наголосив, що Україна очікує ухвалення рішень, які наблизять її членство в НАТО”, – повідомили на Банковій.

Читайте також:
У Давосі Умєров запропонував створити міжнародну групу щодо виведення російських військ з України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна