“Політика підтримки продовжиться”: Дуда і Зеленський зустрілися після паузи в Давосі

Президент України Володимир Зеленський на полях Всесвітнього економічного форуму у Давосі 16 січня провів зустріч із президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Про це він повідомив у телеграмі у вівторок ввечері.

“Обговорили наші двосторонні відносини, зокрема взаємодію на треку європейської інтеграції України. Скоординували наші позиції напередодні Вашингтонського саміту НАТО. Поінформував про ситуацію на полі бою. Обговорили подальшу оборонну підтримку нашої країни”, – написав Зеленський.

Про зустріч розповів також президент Дуда.

“Я запевнив президента Зеленського, що наша політика щодо України буде стабільною і надалі залишатиметься політикою підтримки; що він може спокійно почати переговори з премʼєром Дональдом Туском в Києві за кілька днів. Я вірю, що це буде хороша політика, яку ми зможемо разом проводити”, — процитували президента Польщі у твіттері.

Контекст

Це перша зустріч Зеленського і Дуди після певного охолодження у відносинах, спричиненого блокадою поляками українських перевізників на кордоні, а також після парламентських виборах у Польщі, на яких перемогли опозиційні до Дуди сили.

14 грудня 2023 року президент Володимир Зеленський привітав нового прем’єра РП Дональда Туска з призначенням на посаду глави польського уряду та запросив до Києва.

Туск анонсував візит до Києва найближчим часом.

Як писали ЗМІ, цей візит потрібен, аби розпочати перезавантаження відносин між державами, які загострилися після блокади кордону з боку польських перевізників та заборони на імпорт українського зерна.

Читайте також:
Польські перевізники домовилися з урядом про призупинення протестів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна