“Дерусифікували” тимчасово: зі станції метро у Харкові прибрали барельєф Пушкіну, але згодом можуть повернути

Зі станції метро “Пушкінська” у Харкові прибрали барельєф російському письменнику Олександру Пушкіну.

Про це 12 січня повідомив керівник організації “Деколонізація. Україна” Вадим Поздняков.

“У Харкові демонтовано барельєф Пушкіну на однойменній станції метро! Чекаємо на перейменування вулиці та станції!”, — написав він у Facebook.

Втім, за словами речника Харківського метрополітену Олексія Бітнера, барельєф забрали лише на час ремонту. Про це він завив у коментарі “Суспільному”.

“Профіль Пушкіна зняли на платформі. А також у вестибюлі між турнікетами пано з барельєфами також частково зняли. На час ремонтних робіт ці барельєфи демонтують. Щодо перейменування станції “Пушкінської” — такими питаннями займається місцева влада. Якщо на рівні міськради ухвалять рішення про перейменування, значить будемо виконувати розпорядження. Але поки таких розпоряджень не було”, — зазначив він.

Тривалість ремонту не називають, але місцева влада має ухвалити рішення про перейменування станції метро і демонтаж барельєфів до його закінчення, інакше барельєфи повернуть на місце.

Читайте також:
У Києві — мінус ще один радянський пам’ятник: цього разу “декомунізували” бронепоїзд “Таращенець”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна